Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A pincészet

 

A képen személy, fal, férfi, tartás láthatóAutomatikusan generált leírás„Horváth István vagyok, 2007-ben hordómosással kezdtem a borkészítéssel való megismerkedést. A borászlét hamar szerelemmé vált számomra, nemsokára elkészítettem első saját boromat. 

A cél az volt, hogy a saját szájízemnek megfelelő világot teremtsek, és ne mások elvárásai szerint dolgozzak. Az első, rögtönzött borkostolókon nyilvánvalóvá vált, ezek az illatok és aromák másokat is rabul ejtenek.  

A hűség nem csak a saját missziómhoz köt, a szőlő beszerzésénél is erre törekszem, mindig ugyanazt a termelőt választom a Balaton mellől.
Innen kerül a zamatos gyümölcs a Lenti-hegyi pincémbe, ahol a feldolgozás folyamata alatt folyamatosan „dédelgetem”. A bor ugyanolyan, mint a gyermek: folyamatos gondoskodást igényel. Körülbelül hússzor „találkozom” az itallal, amíg az a palackba kerül. 

Ha megkóstolunk egy bort, ne kommersz bor legyen, álljon mindig a hátunk mögött a gazda! Ezt vallva garantálom, bármelyik vevőm megoszthatja velem tapasztalatit akár telefonon keresztül is.”

A Baroness és Pacsizó borok kis mennyiségben készülnek, így válnak igazi műalkotássá, élménnyé varázsolva minden egyes korty elfogyasztását.