Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A Pacsizó küldetés

 


A Pacsizó borok minden eladott palackja után 100 forintot félreteszünk a menhelyi kutyák megsegítésére, melyet aztán a karácsonyi időszakban, egy összegben adunk át a Vigyél Haza Alapítvány csapatának.

Egy Instagram-poszton láttuk először a gazdikereső Csibészke kutyát. Hátracsapott fülek, ijedt tekintet, egy kicsi, zsemleszínű csoda. Két külön helyen, de egy időben néztük ugyanazt a képet, és mindketten tudtuk: ő a mi kutyusunk! Nem volt kérdés, azonnal jelentkeztünk érte, és néhány napon belül ott ült a kanapénkon az a kislány, aki néhány hónapja még egy csepeli kertben lakott – valószínűleg mostoha körülmények között –, akit gazdái kidobtak otthonról, és aki hetekig a Vigyél Haza Alapítvány egy kenneljében kuporogva aludt el minden este. 

 

 

Hogy lett Kevin? 

A képe alá írt szöveg nem jelölte a nemét, mi pedig ránéztünk, és nem volt kérdés, ő bizony Kevin kutya.
Az első hetek békés összeszokásban teltek, a rekedt kiskutya visszakapta igazi hangját, napról napra egyre jobban kinyílt. Soha nem felejtjük el, hogy az első vacsorák alkalmával mindig csak az étel felét ette meg, majd ránk nézett hálásan. Szerette volna megosztani velünk, köszönetképp. Szép lassan kikopott ez a szokás, ma már szinte egy perc alatt elfogy minden falat, de a hálája töretlen.
 

Az első, saját oldalainkon posztolt képek után a barátok javasolták, hozzunk létre fiókot Facebookra és Instagramra a kis történeteivel, így születettek meg a Pacsi Kevin oldalak, melyeken a kezdetektől arra szerettük volna felhívni a figyelmet, milyen élet várhat egy olyan kutyusra, aki egykor otthon és szerető gazdik nélkül élte életét. A következő lépcsőfok a televízióműsorunk volt, amely 3 évadot élt meg az RTL Klubon, és amelyben a Vigyél Haza Alapítvánnyal karöltve közel 30 kutyus örökbefogadásának pillanatát mutattuk be. A visszajelzések és egyes statisztikai adatok alapján világossá vált, a műsor népszerűsítette az örökbefogadási kedvet, így szolgálva a menhelyek ügyét. Jelenleg a Spektrum Home csatornán látható a műsor ismétlése, valamint időszakos videós tartalommal jelentkezünk a Pacsi Kevin YouTube-csatornán.

Már csak egy kérdés maradt megválaszolatlanul. Hogy került Kevinke a Baroness borok exkluzív kiadásának címkéjére? 

Ez egyszerű. Ezeket a borokat – melyeket egy közeli családtagunk, Horváth István készít – évek óta imádjuk. Közeli barátaink már jól ismerik, de amikor úgy döntöttünk, szeretnénk szélesebb körben népszerűsíteni, szinte adta magát, hogy a missziónk után kapja a Pacsizó nevet és Kevinke portréja mosolyogjon az üvegeken. Így nem csak az elfogyasztott kortyok, de már a palack esztétikája is örömmel töltheti el a gazdik és a kutyabarátok szívét. A Pacsizó borok minden eladott palackja után 100 forintot félreteszünk a menhelyi kutyák megsegítésére, melyet aztán a karácsonyi időszakban, egy összegben adunk át a Vigyél Haza Alapítvány csapatának. A támogatás felhasználásáról képes riportban számolunk be a Pacsi Kevin Facebook- és Instagram-oldalakon, és bemutatjuk az istápolt kutyusokat is.